Cukormentes bejgli recept Dia-Wellness bejgli mixből

Dia-Wellness bejgli

KÓKUSZOS ÉS NARANCSOS-GESZTENYÉS CUKORMENTES BEJGLI DW BEJGLI MIXBŐL

A recept Oláhné Szolnoki Marianntól, a  Dia-Wellness életmódváltók csoportból származik. Ha te sem szeretnél lemaradni a legfrissebb receptekről, csatlakozz hozzánk az alábbi linkre kattintva:
https://www.facebook.com/groups/diawellnesseletmodvaltok/

A cukormentes bejgli hozzávalói:
Tészta: fél adag Dia-Wellness bejgli mix a zacskó hátoldalán lévő utasítások alapján elkészítve.

Gesztenyés töltelék: 200 g cukormentes gesztenyemassza, fél narancs leve és héja, Dia-Wellness 1:4-es édesítőszer, rumaroma, 1,5 dl tej, 1 ek Dia-Wellness 4:1-ben gríz alap

Kókuszos: tej, Dia-Wellness vaníliás hidegpuding, kókuszreszelék, vanília,

Elkészítés: A gesztenyés töltelékhez a tejet a grízzel elkészítettem, majd a pépesített gesztenyét és a többi hozzavalót hozzá kevertem.
A kókuszoshoz a tejet a hidegpudinggal kikevertem és hozzá adtam a kókuszt, a negyedannyit és a vaníliát.
Az elkészített tésztát ketté vettem, téglalap alakúra kinyújtottam. A töltelékkel megkentem, feltekertem. A tetejét az utasítások alapján kétszer lekentem tojással. 165 fokon, légkeverésen pirosra sütöttem.

Kókuszos bejgli cukormentes                                   

Amit a Dia-Wellnessről tudni kell:

A Dia-Wellness termékcsaládot azért hoztuk létre, hogy segítsük a WELLNESS (jól érzem magam) táplálkozási szokásainkat megismertetni az érdeklődőkkel. A Dia-Wellness (Diagonal-Wellnessfood) gyűjtőszóval felépített brand (márka) alapötlete a kényeztetés „kényeztesd magad gyümölcscukorral”, mert a friss gyümölcsből vagy zöldségből kivont cukor fogyasztásának káros mellékhatását nem ismeri a tudomány. A WHO ma is érvényben lévő ajánlása szerint a friss gyümölcsből/zöldségből kivont cukor korlátlanul fogyasztható, míg a közismert cukor és fruktóz napi 100 g beviteli mennyiségét mára 30 g/nap alá javasolja csökkenteni a WHO, mert ezek túlzott fogyasztásának a káros hatása a tudomány előtt ismert.

A saját fejlesztésű Dia-Wellness termékek között megtalálhatóak szénhidrát csökkentett lisztkeverékek, cukorhelyettesítők, konyhakész keverékek, fagylaltporok, száraztészták, lekvárok, stb., és fogyasztói, valamint kereskedelmi láncok visszajelzése alapján az élvezeti élmény fokozása irányuló gyártói cél teljesülése miatt a „gyártóként jól érzem magam” szlogen kizárólagos értelmezése nem egészségi, hanem fogyasztásakor a drágább összetevők által biztosított élvezeti élmény lehetőségét sugallja.

Minden platformon a fogyasztók tudomására hozzuk, hogy termékeinknek a szokásosnál több, vagy kevesebb egészséget befolyásoló hatása nincs.

A közfogyasztásra szánt Dia-Wellness termékeket a piaci kínálat gondos számbavétele és egyéni értékelése után (ide értve a személyi edző, dietetikus vagy kezelőorvos ajánlását is) fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel szénhidrát- illetve energiatartalmuk csökkentett a hagyományos, az m-GEL KFT. által gyártott, a szakértők bibliájának tekintett dr. Rodler Imre új tápanyagtáblázat könyvben hagyományosnak tekintett megfelelőjükhöz képest: legalább 30%-kal kevesebb és ez a csökkenés az egészségi állapotot nem befolyásolja más gyártok hasonló termékeihez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük