TOJÁSLIKŐR KARÁCSONYRA – alkoholmentes

KARÁCSONYI TOJÁSLIKŐR ALKOHOLMENTESEN

A recept  Oláhné Szolnoki Marianntól, a  Dia-Wellness életmódváltók csoportból származik. Ha te sem szeretnél lemaradni a legfrissebb receptekről, csatlakozz hozzánk az alábbi linkre kattintva:
https://www.facebook.com/groups/diawellnesseletmodvaltok/

“Egy pár ünnepi italt is fogok mutatni nektek majd, hogy ne csak együnk, hanem igyunk is. Hiszen nincs is annál jobb, mint egy hűvös karácsonyi estén a takaró alatt meleg italt kortyolgatni.
Az első a tojáslikőr, amit természetesen alkohollal is el lehet készíteni, de én a gyerekek miatt nem teszek bele.

Hozzávalók:
5 tojás sárgája
4 dl cukormentes tejszín
5 dl tej
fahéj
Dia-Wellness 1:4-es cukorhelyettesítő
rumaroma
vanília
A tetejére cukormentes tejszínhab, és Dia-Wellness forró csoki por

Elkészítés A tojás sárgáját kis tejjel folyamatos keverés közben melegítem, majd mikor sűrűsödik lassan felöntöm a többi tejjel és tejszínnel. Fűszerezem, majd megvárom, amíg elkezd forrni és lezárom (keverem folyamatosan).
Melegen és hidegen is finom. Cukormentes tejszínhabot halmozok rá és megszórom a forró csoki porral. ”

cukormentes tojáslikőr

 

Amit a Dia-Wellnessről tudni kell:

A Dia-Wellness termékcsaládot azért hoztuk létre, hogy segítsük a WELLNESS (jól érzem magam) táplálkozási szokásainkat megismertetni az érdeklődőkkel. A Dia-Wellness (Diagonal-Wellnessfood) gyűjtőszóval felépített brand (márka) alapötlete a kényeztetés „kényeztesd magad gyümölcscukorral”, mert a friss gyümölcsből vagy zöldségből kivont cukor fogyasztásának káros mellékhatását nem ismeri a tudomány. A WHO ma is érvényben lévő ajánlása szerint a friss gyümölcsből/zöldségből kivont cukor korlátlanul fogyasztható, míg a közismert cukor és fruktóz napi 100 g beviteli mennyiségét mára 30 g/nap alá javasolja csökkenteni a WHO, mert ezek túlzott fogyasztásának a káros hatása a tudomány előtt ismert.

A saját fejlesztésű Dia-Wellness termékek között megtalálhatóak szénhidrát csökkentett lisztkeverékek, cukorhelyettesítők, konyhakész keverékek, fagylaltporok, száraztészták, lekvárok, stb., és fogyasztói, valamint kereskedelmi láncok visszajelzése alapján az élvezeti élmény fokozása irányuló gyártói cél teljesülése miatt a „gyártóként jól érzem magam” szlogen kizárólagos értelmezése nem egészségi, hanem fogyasztásakor a drágább összetevők által biztosított élvezeti élmény lehetőségét sugallja.

Minden platformon a fogyasztók tudomására hozzuk, hogy termékeinknek a szokásosnál több, vagy kevesebb egészséget befolyásoló hatása nincs.

A közfogyasztásra szánt Dia-Wellness termékeket a piaci kínálat gondos számbavétele és egyéni értékelése után (ide értve a személyi edző, dietetikus vagy kezelőorvos ajánlását is) fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel szénhidrát- illetve energiatartalmuk csökkentett a hagyományos, az m-GEL KFT. által gyártott, a szakértők bibliájának tekintett dr. Rodler Imre új tápanyagtáblázat könyvben hagyományosnak tekintett megfelelőjükhöz képest: legalább 30%-kal kevesebb és ez a csökkenés az egészségi állapotot nem befolyásolja más gyártok hasonló termékeihez képest.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük