Szarka Dorottya dietetikus

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar dietetikus szakán diplomáztam. Az oklevél megszerzése után klinikai dietetikusként szereztem tapasztalatot. Főállásom mellett a helyi Egészségfejlesztési Irodában volt magánrendelésem, valamint egészségnapokon, egészségügyi szűréseknek vettem részt, tartottam előadásokat és segítettem az érdeklődőknek. „Formabontók” néven több alkalommal életmódváltó klubot is indíthattam.

Volt szerencsém étrend-kiegészítőket forgalmazó cég sporttáplálkozási szakértőjeként él- és hobbisportolókkal együtt dolgozni, termékeket fejleszteni, tudásomat sporttáplálkozás témakörében bővíteni. 2017-től 2019 januárjáig a Budai Allergiaközpont, Endokrinközpont és Életmód Orvosi Központ rendelőiben dolgoztam dietetikusként. Jelenleg saját magánrendelésen segítek a hozzám fordulóknak. Legkedvesebb területeim a táplálékallergiák, -intoleranciák, emésztőrendszeri megbetegedések, szénhidrátanyagcsere-zavarok (pl. IR, cukorbetegség) dietoterápiája, valamint az az életmódváltók és étkezési zavarral küzdők segítése.

Fontos számomra a hitelesség, a bizonyított, tudományos tényekre alapozott információközlés! Célom, hogy a hozzám fordulók egyéni lehetőségeit, kívánságait figyelembe véve hosszú távon is fenntartható, egészséges életmódot alakítsunk ki – közösen. Úgy gondolom, a kulcs mindig az egyénre szabott táplálkozáson van, mely elengedhetetlen a kiegyensúlyozott életmódhoz.