Somlói

Paleolit

Paleo piskóta lap
   40  g Világos paleo piskóta mix
2150 g Tojás (3 db)
40  g Pale OK Almacukor

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét a Pale Ok Almacukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgát és a Világos paleo piskótamix-et. A kész felvertet 5 mm vastag lapnak kikenjük és 175 oC on 15 perc alatt készre sütjük.

Paleo piskóta lap diós
   40  g  Világos paleo piskóta mix
2150 g  Tojás (3 db)
40   g   Pale OK Almacukor
15  g   dió durvára törve

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét a PaleOk Almacukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgát és a Világos paleo piskótamix-et. A kész felvertet 5 mm vastag lapnak kikenjük, rászórjuk a darabos diót és 175 oC on 15 perc alatt készre sütjük.

Paleo kakaós piskóta lap
   40  g  Kakaós paleo piskóta mix
2150 g  Tojás (3 db)
40  g  Pale OK Almacukor

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét a Pale Ok Almacukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgát és a Kakaós paleo piskótamix-et. A kész felvertet 5 mm vastag lapnak kikenjük és 175 oC on 15 perc alatt készre sütjük.

Cukor szirup
150  g   PaleOk szűrt almacukor
100  g   Víz
10    g   Rum aroma

Szórni:
100  g    pörkölt, durvára tört dió
50    g    Mazsola

Sárgakrém
500 g    Víz
50   g    Paleo T por
50   g    Pale Házi krémes alap
125 g    Tojásfehérje
80   g    Xilitol

A vizet és a Pale T port elkeverjük, egy kevés folyadékkal simára keverjük a Pale Házi krémes alapot a többit felforraljuk és a kettőből sűrű krémet főzünk. Tojásfehérjét a Xilitol-lal habbá verjük és a forró krémbe keverjük.

Csokoládés öntet
250 g   Víz
60   g   Paleo T por
150 g   Mentes csokoládé nassoló
2     g   Paleo Házi krémes alap

A vizet a Paleo T porral és a Paleo Házi krémes alapot összekeverjük és felforraljuk, majd belekeverjük a reszelt mentes csokoládé nassolóval. Kihűtjük. Lehet, hogy kihülés után besűrűsödik, akkor egy kicsit vissza lehet hígítani.

Hab:
300 g   Mentes habalap
200 g   Víz

Összeállítás:
Elkészítjük a 3 piskóta lapot.
Egy nagyobb “fagylaltos tégely” aljára helyezzük a diós piskóta lapot, meglocsoljuk meleg rumos cukorsziruppal és rákenjük a még forró krém 1/3 részét. A krémet megszórjuk a darabos pörkölt dióval, és mazsolával. A krémet lefedjük kakaós piskótával azt is meglocsoljuk sziruppal és rákenünk annyi krémet, hogy a tetejére csak egy kevés krém maradjon. A második réteget is megszórjuk a maradék mazsolával és dióval. Legfelűre a világos piskóta lapot helyezzük amit meglocsoljuk a maradék sziruppal és rákenjük a maradék még meleg krémet. vékonyan kakaózzuk.

Kihülés után tálkákba adagoljuk csokoládé öntettel és habbal tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük