Élettani hatások a változó korban – Természetes megoldás a hormonális egyensúly és a vitalitás megőrzésére

Élettani hatások a változó korban – Természetes megoldás a hormonális egyensúly és a vitalitás megőrzésére 

-Dia-Wellness All Day Lady Mara változókori komplex 

 

Szakértőnk, Dr. Papp Csaba írása.

 

A változó kor (menopauza) természetes életfolyamat, amely jelentős hormonális és fizikai változásokat hoz. Ebben az időszakban a szervezet ösztrogén- és progeszteronszintje csökken, ami számos kellemetlen tünetet okozhat, mint a hőhullámok, alvásproblémák, hangulatingadozások, bőrproblémák, súlygyarapodás, és a csontok gyengülése.

Ez a termék kifejezetten olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek ezeknek a tüneteknek az enyhítésében és a hormonális egyensúly fenntartásában.

 

1. Hormonális egyensúly és tünetek enyhítése 

Görögszéna kivonat: A görögszénát hagyományosan a hormonális egyensúly támogatására használják, mivel természetes fitoösztrogéneket tartalmaz, amelyek segíthetnek enyhíteni a menopauza tüneteit, például a hőhullámokat és a hangulatingadozásokat. Emellett jótékony hatással van a vércukorszint szabályozására, ami fontos a súlygyarapodás elkerüléséhez.

2. Csont- és izomrendszer támogatása 

• 46%-os hidrolizált fehérje keverék: A fehérje rendkívül fontos az izomtömeg fenntartásához, különösen a menopauza alatt, amikor az izomvesztés felgyorsuhat. A megfelelő fehérjebevitel hozzájárul az izmok regenerációjához és erősítéséhez, igy segft megelőzni a csontritkulást és csontok gyengülését.

• Borsófehérje és burgonyafehérje izolátum: Növényi fehérjék, amelyek szintén hozzájárulnak az izomzat fenntartásához, különösen azok számára, akik kevesebb állati eredetű fehérjét fogyasztanak. Támogatják az anyagcsere egészséges működését és a zsírégetést is.

3. Bőr és kötőszövet egészsége 

• Hialuronsav: Segit megőrizni a bőr hidratáltságát és rugalmasságát, ami különösen fontos a menopauza alatt, amikor a bőr vékonyabbá és szárazabbá válhat. A hialuronsav támogatja a bőr kollagéntermelését, így hozzájárul a feszesebb, fiatalosabb megjelenéshez.

• Glicin: Az egyik legfontosabb aminosav a bőr rugalmasságának és hidratáltságának megőrzésében. Segít javítani az alvás minőségét is, amely szintén gyakran érintett a menopauza alatt.

4. Immunrendszer és antioxidáns védelem 

• Acerola kivonat: Ez a természetes C-vitamin forrás segíti az immunrendszer erősítését, és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően védi a sejteket az öregedés jeleitől, valamint csökkenti a gyulladásos folyamatokat a szervezetben.

• Szelén: Egy erős antioxidáns, amely védi a sejteket a káros szabadgyököktől, és segít megőrizni a pajzsmirigy normális működését, ami fontos szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában.

5. Energia és anyagcsere 

• Vitamin koncentrátum (C-, B6-, B2-vitamin, folsav, B12): A B-vitaminok támogatják az energiaszint fenntartását, ami fontos a menopauza alatti fáradtság csökkentésében. A folsav és a B12-vitamin különösen fontos a vérképzés és az idegrendszer egészsége szempontjából, mig a C-vitamin erősíti az immunrendszert és javítja a bốr állapotát.

• Japánakác kivonat: Támogatja a keringési rendszert, segit fenntartani az egészséges vérnyomást és javítja a vérkeringést, amely hozzájárul a vitalitás megőrzéséhez.

6. Emésztés és anyagcsere szabályozása 

• Élelmi rostok (kukorica, akácia, babgumóliszt): Ezek az élelmi rostok támogatják az emésztés egészséges működését, segítenek fenntartani a bélrendszer normális működését és megelőzik a puffadást. Az egészséges emésztés kulcsfontosságú az anyagcsere fenntartásában és az optimális tápanyagfelszívódásban.

 

Összefoglalás: Ez a komplex táplálék-kiegészítő célzott támogatást nyújt a változó korban lévő nők számára. segítve a hormonális egyensúly fenntartását, az izomtömeg és a bőr egészségének megőrzését, valamint az energiaszint és az általános jólét támogatását.

Természetes, magas minőségű összetevőivel és vitaminokban gazdag formulájával segíti, hogy a menopauza ne teher, hanem egy új, kiegyensúlyozott életszakasz legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük