1. IR- csomag Szarka Dorottya Dietetikus ajánlásával

Original price was: 34.781 Ft.Current price is: 29.564 Ft. (23.279 Ft+áfa)
3.865 Ft3.285 Ft /kg

IR csomag – ajánló a dietetikustól

Inzulinrezisztencia (IR) fennállása esetén az első és legfontosabb teendő a kristálycukor, a méz és a hozzáadott cukrot tartalmazó készítmények lecserélése olyan édesítőszerre és azzal készült termékekre, melyek energiamentesek és nem okoznak hirtelen vércukorszint-emelkedést!

A vércukorszint és ezzel együtt az inzulinszintek stabilizálása kiemelten fontos IR diétában! Ehhez járulnak hozzá a magas rosttartalmú gabonák és gabonaipari termékek (pl. rostokkal, fehérjével dúsított lisztek, lisztkeverékek, rostkeverékek vagy lassú felszívódású zabot tartalmazó cukormentes pudingpor). Izgalmassá tehetők az ételek, sütemények különféle őrleményekkel (pl. mandulaliszt, kókuszliszt, lenmagpehely), melyek segíthetnek a teltségérzet kialakításában, így közvetetten a testsúly-csökkentésben.

A diéta megvalósítása során nem a szénhidrátmentességre törekszünk, de nagyban segíti az érintettek mindennapjait, ha szénhidrát-csökkentett termékeket (pl. tésztákat, liszteket) építhetnek az étrendjükbe.

Tévhit, hogy az IR diéta lemondásokról, megszorításokról szól és hogy nem lehet kiegyensúlyozott, minden alapvető és megszokott élelmiszert tartalmazó táplálkozást folytatni! Sőt, számos előnyre is szert tehetnek az érintettek; rengeteg új alapanyagot ismerhetnek meg és használhatnak, színesítve ezzel étrendjüket.

Cikkszám: 38676 Kategóriák: , Címkék: , ,